Snömassorna sätter press på Raseborgs stad – och taken: ”Orolig för hur många som kommer att rasa in”

Både Raseborgs stad och de privata snöröjarna grubblar just nu över samma fråga: Var ska all snö få plats? Prognosen för nästa vecka är regn och plusgrader, men då dyker nästa problem upp. Snöröjaren Alexander Högström i Karis befarar att den blöta och tunga snön kommer att få många tak att ge vika.

Alexander Högström skottar som bäst uppfarter i Karis. Nästa projekt är att skyffla snö från taken, som han säger att kommer att vara i riskzonen nästa vecka.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
14.12.2022 16:10 UPPDATERAD 14.12.2022 16:14
Under ett invånarmöte tidigare i höstas fick Raseborgs tekniska direktör Jan Gröndahl frågan om hur staden ska göra om det blir en snörik vinter, eftersom deponeringsplatsen vid Ramsholmen i Ekenäs är begränsad på grund av arbetena vid Södra viken. Den tekniska direktören svarade att han ber till vädergudarna om att få en snöfattig vinter.
De har helt tydligt inte lyssnat.
Sedan de rikliga snöfallen började förra veckan har plogbilarna jobbat nästan dygnet runt. Fredrik Bäcklund, som är chef för samhällstekniken i Raseborg, konstaterar att snömängderna sätter press på staden.

ANDRA LÄSER