Hangö Musikdagar ordnas i juli

Hangö Musikdagar samlar aktuella artister inom klassisk musik och jazz. Anmälan till Hangö musikläger för unga är redan möjlig.

Hangö Musikdagar arrangeras för sjätte gången i Hangö den 10–15 juli. Hangös traditionella sommarfestival bjuder på en konsertserie bestående av sex konserter på internationell nivå.

Under huvudkonserterna på Hangö Musikdagar uppträder kända kammar- och konstmusikartister från Finland och Europa, samt nationella jazzgrupper. Huvudkonserterna arrangeras som tidigare i Hangö stadshus och Hangö kyrka. Förutom huvudkonsertserien kommer det att arrangeras flera gratisevenemang som lyfter fram den lokala kulturen i Hangö.

I samband med Musikdagarna arrangeras också enligt tradition Hangö musikläger för barn och ungdomar. Musiklägret består av privatlektioner i violin, cello, flöjt, piano, gitarr och sång samt samspelslektioner för kammarmusikgrupper. Lägrets program bjuder deltagarna också på fritidsaktiviteter och musikupplevelser på Hangö Musikdagars konserter.

Anmälan till Hangö musikläger är redan igång och fortsätter till slutet av maj. Anmälan kan göras med den elektroniska ansökningsblanketten på adressen http://hankofestival.fi/läger. Festivalens nya webbsidor lanseras den 1 april.

ANDRA LÄSER