Kolumn: Författarnas Västnyland

”Lilla Västnyland har redan länge haft många både väletablerade och aspirerande författare, både av skön- och facklitteratur, särskilt i förhållande till regionens storlek.”

17.12.2022 17:10
Böcker, skrivande och jultider. På något sätt har jag alltid känt att de hör ihop. Kanske är det för att julen är en tid då vi har möjlighet att stanna upp och reflektera, kanske till och med skriva ner något vi skulle vilja berätta för andra? Är det för att vi efter den inledande julstressen har åtminstone lite mer tid än vanligt för att läsa en bok hemma i soffan? Eller är det för att de hårda paketen under granen fortfarande då och då innehåller böcker, eller nuförtiden kanske ett presentkort till någon ljudboksstjänst?
I mitt liv har böcker alltid haft en central roll. Nuförtiden har jag själv privilegiet att sammanfatta berättelser på papper och inom två pärmar. Även om jag inte är någon romanförfattare får jag nästan dagligen jobba med det jag älskar mest: att förmedla människors erfarenheter och upplevelser, deras liv och gärning, deras utmaningar och framgångar. Det gör jag både som fackboksskribent och manusförfattare, och ibland även inom det akademiska.

ANDRA LÄSER