Nybörjarsuccé i Påminne

Alla förväntningar överträffades för den skidkurs för barn som arrangerades i Påminne under fem tisdagar. Totalt räknades 56 barn in.

Nöjda. Bröderna Eddy och Jim Lindqvist trivdes i Påminne.
– Och det gick faktiskt så långt att alla intresserade tyvärr inte kunde komma med. Det dök upp några sena anmälningar som vi tyvärr inte kunde ta emot, säger Lassi Koikkalainen som var en av instruktörerna från Pojo Sport.
– Jag vet inte riktigt var det beror på, men det kom kanske tre gånger så många deltagare som vi hade trott. En orsak kan vara att deltagaravgiften var tämligen låg, säger Koikkalainen,
Kursen var nu i första hand riktad till 7–12-åringar och gick långt ut på att man bekantade sig med grunderna i utförsåkning.
– Det roligaste var att få hoppa, säger 9-åriga Karisbon Jim Lindqvist som tillsammans med yngre brodern Eddy Lindqvist var med bland deltagarna.

I gång på allvar

Kursen körde i gång i början av januari och lagom till den kom man också i gång med säsongen i Påminne på allvar. Nu hoppas man på en bra vinter.
– Inte har vi några definitiva mål för hur länge vi skall kunna ha öppet, men det är klart att det är tufft ibland. Mest irriterande är det ju om man kommer i gång med allt jobb och det sedan blir varmt. Då får man börja om igen, säger eldstjälen Matti Peltonen.
Samtidigt finns det också ett intresse. Det senaste beviset var nu barnen skidkurs som avslutades i tisdags med diplomutdelning, samt saft och bulle.
– Det var nu första gången på en tid som vi hade en dylik kurs. Vi är nöjda och nu gäller det förstås att hålla intresset i liv på något sätt, säger Lassi Koikkalainen.
ANDRA LÄSER