Holmberg över EM-gränsen

Under det sista veckoslutet 2018 sköts EM-granskningar i rörligt mål på 10 meter i Tammerfors. Raseborgs Skyttars Krister Holmberg sköt över EM-gränsen en gång.

Krister Holmberg jagar en plats i EM.

Man sköt under två dagar fyra tävlingar, både lördag och söndag ett normallopp och ett blandlopp. I lördagens normallopp sköt Holmberg över EM-kvalgränsen på 572 poäng på normalloppet. Med 577 poäng var han bäst i tävlingen.

Klubbkamraten Niklas Hyvärinen sköt 565 poäng och var sjätte. Vesa Saviahde och Heikki Lähdekorpi gjorde Holmberg sällskap på podiet med 575 respektive 574 poäng.

På blandloppet kom Holmberg in på en tredje plats och Hyvärinen på en sjätte igen, nu sköt de 378 respektive 372 poäng. I denna tävling var Vesa Saviahde och Tomi-Pekka Heikkilä bäst när de båda sköt 385 poäng. På blandloppet är EM-gränsen 380 poäng.

På söndagen knep sedan Hyvärinen och Holmberg var sin tredje plats. Hyvärinen knep sitt brons på normalloppet när han sköt 571 poäng, Holmberg var hack i häl på en fjärde plats med 568 poäng. Bäst var Heikki Lähdekorpi och Vesa Saviahde med 579 poäng.

På blandloppet var ordningen omvänd när Holmberg var trea med 378 poäng och Hyvärinen var fyra med 368 poäng. Tätduon var densamma, denna gång var Lähdekorpi etta med 388 poäng och Saviahde andra med 380 poäng.

EM avgörs i Osijek i Kroatien i mars. För att kunna kvalificera sig till EM skall man ha ett medeltal från de tre bästa EM-granskningstävlingarna som överskrider EM-kvalgränsen.

ANDRA LÄSER