Joni Wiman siktar på seger

Joni Wiman är på plats i Seattle för att köra säsongens tredjesista deltävling i rallycrossens GRC-serie. Inför loppet ligger Pojobon på en sjundeplats i den totala tabellen.

Jesper Sundström
16.09.2016 10:00
Tidigt på söndagsmorgonen finländsk tid körs säsongens nionde deltävling i GRC-serien i rallycross. Pojoföraren Joni Wiman förbereder sig för just nu och hoppas på att ta årets första seger.
– Vi kommer att testa bilen en dag innan loppet och det ska bli intressant att köra här. Honda har aldrig tävlat i Seattle och samtidigt är det ovant att loppet körs på en oval bana, säger han.
Inför loppet ligger Wiman på en sjundeplats i den totala tabellen och med tre lopp kvar av säsongen har han ännu chans att klättra.
– Bilen har utvecklats under året och blivit snabbare och bättre, i de senaste tävlingarna har vi hållit jämna steg med Volkswagen. Det finns ändå inte längre några chanser att bli mästare. Därför kan och bör jag ta mera risker för att vinna ett lopp.

Tillbaka på ny bana

GRC-serien stannar nu till i Seattle efter ett uppehåll under fjolåret. Den redan nämnda ovala banan är ändå en ny bekantskap, men Wiman tror den ska passa honom.
– Det kommer igen att läggas in nya delar i bilen, främst kring stötdämparna. Banan verkar intressant och teknisk, det är en lämplig bantyp för mig.

ANDRA LÄSER