Nattsvart för IIF – sjuttonde raka utan seger

Jumbolaget IIF hade inget att sätta emot bottenkollegan EBK/Reservi hemma på konstgräsplanen i Ingå på onsdagskvällen. Ingålaget förlorade med tennissiffrorna 1-6 (0-3) och har därmed fått kliva av planen poänglöst i elva raka och segerlöst i säsongens samtliga sjutton hittills spelade matcher.

Mittfältaren Axel Grönholm svarade för IIF:s enda fullträff i onsdagskvällens hemmaförlust.
01.09.2022 09:23 UPPDATERAD 03.09.2022 08:33
IIF har haft en minst sagt utmanande debutsäsong i fotbollens division 4. Förlusterna har avlöst varandra och till många av drabbningarna har Ingålaget dessutom anlänt med endast en spelare på bänken. I onsdagskvällens hemmamatch hade man däremot för första gången i år högsta tillåtna 18 spelare i uppställningen, men inte ens det hjälpte.
– Vår första halvlek var fullständigt bedrövlig. Det kändes som om att killarna gick på endast 70 procent. Ingenting fungerade. Flera av våra spelare sa också efter matchen att det var deras sämsta prestation för säsongen, suckar tränaren Ando Gunnarsson.

Djupt cementerad jumboplats

Enligt Gunnarsson ryckte IIF spelmässigt upp sig i andra halvlek, men målmässigt var gästerna oavsett bättre då man vann också den trekvarten. Hemmalagets tröstemål för kvällen var signerat mittfältets slitvarg Axel Grönholm som stod för sin tredje balja för säsongen.
– I andra fungerade vår höga press och vi hade skott såväl i stolpen som i ribban. Men vi lyckas inte få in bollen mer än en gång, medan de gör mål på sina tre kontringar.
IIF har nu endast fem möjligheter kvar att försöka öppna segerkontot för säsongen. Nästa chans ges redan på tisdag då man möter EIF/2 i Ekenäs.
– Utöver EIF/2 möter vi ännu topplagen NuPS och LoPa, mittenlaget EPS/1 och så bottenkonkurrenten AC Rastaala. Då man ser på vilka lag vi har kvar föreligger en stor risk att jumboplatsen i serien är bokad om vi inte skräller riktigt stort, säger Gunnarsson om målrakan och syftar på avståndet på fyra poäng upp till nästjumbon Rastaala.

IIF-EBK/Reservi 1-6 (0-3)

IIF: Oliver Gunnarsson; Martin Nordblad, Mathias Lindqvist (89. Emil Hultin), Eric Pedersen, Nic Niemi (58. Edvin Engberg); Emil Peltonen, Axel Grönholm, Miikka Nieminen, Mico Vesterbacka (43. Jesse Laamanen, 76. Juho Salminen); Iiro Sivonen (58. Sebastian Wide), Richard Huusko (76. Nicklas Lindqvist).

ANDRA LÄSER