Skärgårdsturné avslutas i Ekenäs kyrka

Tonsatta dikter, visor, latinamerikanska sånger och klassisk musik blandas i konsert.

Visor och klassisk musik. Julia Korkman och Patrik Komorowski uppträder i Ekenäs kyrka.
Ida Axelsson
29.07.2020 09:00
Fredagen den 31 juli ordnas konserten Så lite vi behöver i Ekenäs kyrka mellan klockan 18-19. Julia Korkman (sång) och Patrik Komorowski (piano) uppträder med en omväxlande, mångspråkig repertoar. Tonsatta dikter är i fokus och dikterna sträcker sig från Shakespeare till nyskriven finlandssvensk lyrik.
Två alldeles nyutgivna sånger spelas upp. Matilda Gyllenberg har skrivit texten och Julia Korkman musiken till stycket Till alla mina vänner på Instagram och Petter Korkman har tonsatt Inandning, utandning av Claes Andersson.
Musik av bland andra Erik Satie, Nils Lindberg och Ariel Ramirez utgör ett varierande program tillsammans med inhemska författare och poeter. Finska, franska, engelska och latinamerikanska verk blandas med svenska sånger.
Tidigare konserter var varit på Korpo, Kökar och Föglö. Ekenäs kyrka avslutar skärgårdsturnén.
– Turnén är en efter våren snabbt påkommen tanke. Liksom så många andra har vi saknat levande kultur och musik, och jag tror publiken har saknat uppträdanden, säger Julia Korkman.
Julia Korkman, rättspsykolog och sångerska, är bosatt i Helsingfors och har sommarstuga i Ekenäs. Patrik Komorowski är svensk pianist bosatt på Åland sedan tio år tillbaka, och har också varit verksam i Västra Nyland som lärare vid Martin Wegelius-institutets sommarkurser.