Sargat Knights förlorade mot FLOB

FBC Raseborgs Knights fyra matcher långa segersvit fick ett slut på lördagen. Borta mot FLOB föll man med 3–2.

Uddamålsförlust. Aki Korkiakoski gjorde ett av Knights två mål. Roni Saarinen stod för det andra.
Jesper Sundström
11.02.2017 20:58
Knights kom nu till spel bland annat utan viktiga Tobias Björklund och Henrik Himmelroos. Dessutom saknades också Toni Ehrnrooth. Någonting som så klart betydde förändringar i kedjorna.
– Matchen utvecklades också som jag hade väntat mig. FLOB är svårt att möta då de förstör spelet och även orkar springa. Vi fick svårt att svänga i anfallszonen och de två första perioderna var inte bra, säger Knights tränare Niklas Malm.
FLOB inledde målskyttet då matchen var 17 minuter gammal och ledningen höll perioden ut. Knights kvitterade fyra minuter in i mellanakten genom Roni Saarinen men FLOB svarade snabbt med att göra 2–1. Innan paus hann också laget med att göra 3–1.
– Vi gick med i deras spel i början och tog en del utvisningar. Det blev svårt då, men i den tredje perioden höjde vi nivån. Så borde spelet ha sett ut genom hela matchen, säger Malm.
Närmare än Aki Korikakoskis 3–2-mål kom Knights ändå inte och laget fick inkassera en förlust. På samma gång föll Knights till tionde plats i tabellen på 12 poäng. Jokerit är endast två poäng bakom, medan tabelljumbon LoSB har sju poäng.
Serien fortsätter på fredag med en hemmamatch mot MODO.
– Tobias Björklund är fortfarande på en resa och missar den matchen. Också Jens Sundqvist kommer att vara borta. Henrik Himmelroos återvänder däremot och jag hoppas att Toni Ehrnrooth också gör det, säger Niklas Malm.