Dags för ny runda av Raseborgs medborgarbudgetering

Projektet Medborgarbudget i Raseborg kör i gång igen. Nu kan du föreslå en idé eller ett projekt du tycker borde förverkligas.

I fjol segrade ett förslag om att uppgradera Pumpviken.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
13.03.2023 09:22 UPPDATERAD 15.03.2023 09:07
Raseborgarna har igen chans att föreslå idéer och projekt som kan förverkligas i Raseborg. Den här gången finns 100 000 euro till förfogande. I projektets första skede, som är i full gång, får invånarna bidra med sina åsikter. Det meddelar staden i ett pressmeddelande. I den andra fasen går en arbets- och en referensgrupp genom förslagen och bedömer vilka som dels uppfyller kriterierna, dels kan förverkligas.
Arbetsgruppen består av stadens tjänsteinnehavare. Referensgruppen består av tre representanter som har valts av stadsstyrelsen. Även den tidigare nämnda arbetsgruppen ingår i referensgruppen.
I det tredje skedet av budgeteringen får invånarna rösta på sitt favoritförslag. Det vinnande förslaget, eller vinnande förslagen, förverkligas sedan som en del av stadens verksamhet.
– Förra året fick vi in många fina förslag och vi hoppas självklart att invånarna aktiverar sig igen. I år har vi dessutom reserverat mer pengar för medborgarbudgeten, 100 000 euro. Tanken är också att vi har en vinnare klar redan före sommaren, så att den sista fasen, invånaromröstningen sker i maj, berättar stadens informatör Petra Louhimies.
Budgeteringens första skede har alltså börjat och raseborgarna har tid till och med klockan 23.59 den 26 mars att skicka in sina förslag. Du kan göra det på webben (klicka här för att göra det). Personer som inte har tillgång till dator, eller behöver hjälp med att fylla i blanketten, kan kontakta stadens bibliotekspersonal.
När projektet Medborgarbudget i Raseborg förverkligades i fjol segrade ett förslag om att uppgradera Pumpvikens parkfunktioner.

ANDRA LÄSER