Humoristisk modeshow i Ekenäs

Raseborgs zontaklubbs traditionella vårmodeshow ordnades i Seminarieskolans aula i Ekenäs den 8 april. På catwalken syntes bland annat stadsdirektören.

Janne Grönroos och Anita Westerholm trivdes på catwalken.
VN
09.04.2018 10:35 UPPDATERAD 09.04.2018 10:54
– Vi hade en rekordstor publik i år, salen var så gott som fullsatt. Jag är jätteglad över att så många kom för att titta på modeshowen, säger evenemangskoordinator Hanna Surakka.
Butikerna hade klätt mannekängerna i fräscha helheter, för fritid, vardag och fest. På catwalken syntes bekanta lokala profiler, glada ungdomar och barn och alltid lika stiliga zonta-damer.
Konferenciererna, medieprofilen Janne Grönroos och skådespelaren Sixten Lundberg, stortrivdes på scenen och bjöd på många skämt. Många skratt blev det också då Janne Grönroos tog sig an hästens roll då ridkläder visades.
– Det var en fantastisk show. Fräscha vår- och sommarkläder, snygga frisyrer och tuffa solbrillor får alla på gott humör. Det var fin stämning och man såg att publiken njöt och hade roligt, säger Hanna Surakka.
I år medverkade cirka 15 lokala företag i showen,
– Jag är glad att så många företag och privatpersoner som ställer upp och jobbar för ett välgörande ändamål.
Intäkterna från modeshowen går oavkortade till Zonta Internationals serviceprojekt och Raseborgsklubbens lokala projekt.
I år har zontaklubben metoo som lokalt tema. Insamlade medel används för att gymnasielever ska få se pjäsen True Love Sucks, som handlar om tonåren, sex, porr och respekt. Klubben har också via samarbetspart hjälpt familjer i Raseborg som har det kämpigt.
Showen ordnades i år för åttonde gången.

Samhällsengagerad tjej

I pausen delade också klubben ut sitt YWPA-stipendium som går till Olivia Landén, som går i Ekenäs gymnasium.
YWPA står för Young Women in Public Affairs och är ett stipendium som ges åt en samhällsengagerad flicka i åldern 16–19 år. Målet med stipendiet är att få flera kvinnor med i nyckelpositioner inom beslutsfattandet.
Olivia Landén är med i skolans jämställdhetsgrupp, sitter i elevkårsstyrelsen och har tagit emot internationella gäster som skolan haft. Hon sitter också i Raseborgs ungdomsfullmäktige 2018 och är dess representant i social- och hälsovårdsnämnden. Hon är också aktiv inom Finlands svenska skolungdomsförbund och europeiska ungdomsparlamentet.
Landén skriver också en feministisk blogg.

ANDRA LÄSER