Ekenäs centrum vaknar till en ny vår – flera tomma affärslokaler fylls igen

Det våras för affärerna i centrum av Ekenäs. Flera tomma affärslokaler fylls nu med ny spännande verksamhet – eller vad sägs om ett lokalt bryggeri i en gammal banklokal och en nepalesisk restaurang i en annan? Mycket konst och hantverk kan man också fynda numera.

Jonas Salminen berättar att Ekta bryggeri flyttar till Arkaden i centrum av Ekenäs. Utöver bryggeriet kommer det finnas en ny gastropub i lokalen och en terrass ut mot Drottninggatan.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
23.01.2023 06:01
Affärslivet i Ekenäs centrum går mot ljusare tider. Under en liten rundvandring i centrum hörs byggljud lite varstans. I ett flertal affärslokaler, bland annat i det tidigare salladskaféet Papaya vid Kungsgatan pågår renovering, liksom i den gamla parfymbutiken Arlette vid Långgatan.  
Från den närliggande gamla banklokalen i korsningen av Långgatan och Drottninggatan hörs också ljud från ombyggnad och renovering. Jonas Salminen från Ekta bryggeri möter upp i Arkaden som byggnaden numera heter och berättar om bryggeribolagets planer.
– Vi flyttar bryggeriverksamheten från Bryggerigården hit till centrum och utvidgar dessutom med en gastropub, säger Jonas Salminen.

ANDRA LÄSER