Fritidsbor vill bo hela året i Pickala

Styrelsen till ett fastighetsbolag i Pickala vill att det ska bli möjligt att bygga året runt-boende i stället för fritidsbostäder på området. Det kräver en ändring i detaljplanen.

Året runt. Ägarna till hus i ett bostadsbolag vid Pickala golf vill kunna bo i sina hus året om.
De sex hus som nu byggts i bostadsaktiebolaget Pickalanrinne i Störsvik har i detaljplanen betecknats som fritidsbostäder. Det betyder i praktiken bland annat att man inte officiellt kan flytta till adressen och bo där året runt.
Bolagets styrelse ansöker nu om en ändring av detaljplanen så att husen i stället skulle betecknas som året runt-boende. Bolaget har arton tomter, alltså tolv obebyggda. De redan byggda husen är stora, mellan 165 och 400 kvadratmeter, och är byggda så att de lämpar sig för året runt-boende.
Enligt styrelsen skulle det öka bolagets dragningskraft om man kunde bygga året runt-bostäder på området. En ändring skulle enligt ansökan även gynna kommunen i och med att man då skulle få nya skattebetalare. Enligt en preliminär bedömning skulle en ändring av detaljplanen kosta mellan 13 500 och 15 750 euro. Bostadsaktiebolaget står för summan.
ANDRA LÄSER