223 nya fall av coronaviruset i Finland

Jämfört med onsdagens siffra är det färre som har smittats av coronaviruset under det senaste dygnet. Bild: Ari Sundberg/SPT

På torsdagen meddelade Institutet för hälsa och välfärd att 223 personer har smittats av coronaviruset det senaste dygnet. Det är en minskning jämfört med i går.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 223 nya fall av coronaviruset på torsdagen. Det är en minskning jämfört med onsdagens siffra – då meddelade institutet att 331 personer hade smittats. Oberoende av det gör torsdagens siffra att totalt 37 772 personer i Finland har smittats sedan pandemin bröt ut i fjol.

Enligt tisdagens uppgifter har 576 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. För tillfället vårdas sammanlagt 163 personer på sjukhus. 25 personer får 25 intensivvård.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Mer läsning