Seahorse week ställs in

Nu är det klart att hopptävlingen Seahorse week inte avgörs i år. Beslutet påverkades av att evenemang som lockar över 500 personer inte får ordnas förrän i augusti.

Inställt. Seahorse week avgörs inte i år.
Redan i ett tidigare skede meddelades det att Seahorse week i Hangö är i farozonen på grund av coronaviruset. Då sade tävlingsledare Mia Maukonen att det senast i maj bestäms om hopptävlingen avgörs eller inte.
Nu står det klart att det inte blir någon högklassig tävling i slutet på juli. På torsdagsförmiddagen meddelade arrangörerna att tävlingen ställs in. Beslutet påverkades givetvis av att statsminister Sanna Marin i onsdags sade att evenemang som lockar över 500 personer är förbjudna till och med den 31 juli.
– Vi väntade på regeringens beslut och vi hade inte något annat alternativ än att ställa in tävlingen, säger Maukonen.
Hon konstaterar att det är oerhört tråkigt att inte kunna genomföra tävlingen som tänkt, men poängterar att det inställda evenemanget inte påverkar nästa års arrangemang.
– Föreningen drabbas inte och ekonomiskt är vi inte fastbundna i tävlingen. Däremot tycker jag synd om staden. Till exempel vet jag att hotellen och de olika villorna mer eller mindre redan var fullbokade med anledning av Seahorse week.

ANDRA LÄSER