217 nya coronafall – 12 har dött av viruset

Under epidemins gång har över 40 000 coronafall bekräftats i Finland. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd meddelar att 217 personer har smittats av coronaviruset under det senaste dygnet. Dessutom har nästan 56 000 finländare fått åtminstone sin första dos av coronavaccinet.

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 217 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Det är en ökning jämfört med i går, då hade 168 personer smittats av viruset. Tisdagens siffra gör att sammanlagt 40 722 personer har smittats av viruset i Finland sedan pandemin började i fjol.

Under det senaste dygnet har ytterligare tolv coronavirusrelaterade dödsfall inträffat. Sammanlagt har 633 finländare dött av viruset. Flest dödsfall rapporterats bland personer som är över 80 år. 409 stycken har dött.

Just nu vårdas 141 patienter på sjukhus för coronaviruset i Finland. 24 behöver intensivvård.

Enligt Institutet för hälsa och välfärds vaccinationsregister har 55 824 personer i Finland vaccinerats mot coronaviruset. Det motsvarar ungefär en procent av landets befolkning. Hittills har drygt 155 000 doser vaccin anlänt till Finland.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.