De här artiklarna tycker vi du ska läsa en gång till – eller för första gången

Här tipsar vi dig om några av våra mest lästa artiklar på webben de senaste dagarna.

Karis Järns nya butik i Läpp har planerats av Janina Skult. Komplexet med butik, lager och en trädgårdsavdelning ska stå klart i april.
FÖRETAG. Sannolikheten är stor att du stöter på Janina Skult om du rör dig i Västnyland. Hon driver planeringsbyrån JS Bygg & Design i Ekenäs och är involverad i allt från klimatvänliga kontor till restauranger i Ekenäs och butiker i Karis. Många av husen hon planerat har väldigt moderna drag, med viss asymmetri ibland.
– Allt behöver inte alltid vara fullt symmetriskt, jag gillar sneda kanter, säger hon.
Klicka här för att läsa hela artikeln.
PENKIS. De västnyländska abiturienterna firade penkis i torsdags och vi har publicerat ett stort bildspel med fotografier från festligheterna i Karis, Ekenäs, Hangö och Virkby.
Klicka här för att se bildspelet.
Penkis är i full gång i Karis.
UTBILDNING. Axxell i Karis märker att bristen på vårdpersonal är stor. De som studerar till närvårdare är nämligen mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Till exempel har Blerina Zejnullahu som är inne på sitt första studieår redan gjort inhopp i hemvården.
– Jag gillar äldre människor, att höra dem berätta om sina liv. Jag vill hjälpa människor och stödja dem i deras dagliga aktiviteter, säger hon.
Klicka här för att läsa hela artikeln.
Läraren Johanna Lind instruerar närvårdarstuderandena Blerina Zejnullahu och Eveliina Heinänen.
RASEBORG. Raseborgs stadsfullmäktige kommer i fortsättningen att mötas i Karis under våren och i Ekenäs under hösten. Det kan också bli aktuellt med möten på andra platser i Raseborg.
– Det handlar egentligen om två saker. Det faktum att fullmäktige rör på sig signalerar att man uppmärksammar hela staden. Sedan sänder det förstås också en sympatisk signal, säger stadsfullmäktiges ordförande Anders Walls.
Klicka här för att läsa hela artikeln.
Anders Walls utanför Karjaan yhteiskoulu där fullmäktige ska sammanträda i Karis.
UTMÄRKELSE. KyIF-ikonen Hilding Wikner hedras av Kyrkslätt med ett pris för hans mångåriga arbete för idrotten. Wikner representerade KyIF redan i början av 1960-talet, men den stora insatsen har han sedan gjort som tränare och ledare för en rad olika uppgifter de 50 senaste åren.
– Jag visste inte om någonting, men plötsligt började det strömma in gratulationer och hälsningar. Det kändes bra, säger Wikner.
Klicka här för att läsa hela intervjun med Hilding Wikner.
Hilding Wikner har gått en lång väg inom KyIF. Nu hedras han av kommunen.
ANDRA LÄSER