Nico Rönnberg är tillbaka i landslaget

Finlands herrlandslag i handboll samlas i januari. Färska BK-46-spelaren Nico Rönnberg är tillbaka i truppen efter att ha missat den senaste samlingen.

Nico Rönnberg är igen med i landslaget.
09.12.2020 16:07
Den 3 januari samlas Finlands herrlandslag i handboll i Kisallio i Lojo för ett träningsläger. Inga matcher står på programmet och lägret avslutas den 7 januari. Nico Rönnberg missade den senaste landslagssamlingen på grund av skada, men nu är Karisbon – och den färska BK-46-spelaren – tillbaka i truppen. Han har sällskap av klubbkompisarna Linus Lindberg och Robin Sjöman. Dessutom är Karisbon Oscar Kihlstedt, som spelar ligahandboll i svenska HK Varberg, uttagen i träningstruppen precis som Alingsås HK:s Benjamin Helander (som även är från Karis).
Detsamma gäller ÅIFK:s Isak Lehvonen och svenska Rimbo HK:s Caspar Blanc. De har aldrig tidigare tagits ut i herrlandslagstruppen. Bortsett från att BK:s Sebastian Säkkinen inte deltar är det egentligen endast Teemu Tamminen från Cocks som saknas. Motiveringen är att landslaget inte har behov av att se honom träna.
– Jag har talat med spelarna som inte är med och vi har kommit fram till att de ändå är med i fortsättningen, säger landslagstränaren Teddy Nordling i ett pressmeddelande från handbollsförbundet.
Finland skulle ha haft möjlighet att delta i en träningsturnering i Lettland under lägret, men den rådande situationen gör att laget hålls i Finland. Det betyder att Finland inte spelar matcher förrän EM-kvalet i mars.
– Det kommande lägret är viktigt med tanke på fortsättningen, säger Teddy Nordling.

Finlands trupp till träningslägret

Målvakter: Mikael Mäkelä Dicken, Joonas Klama Bergischer HC (TYS), Casper Blank Rimbo HK Roslagen (SVE).
Utespelare: Benjamin Helander Alingsås HK (SVE), Linus Lindberg BK-46, Fredrik Forss GrIFK, Robin Sjöman BK-46, Oscar Berglund, ÅIFK, Topias Laine Hammarby IF (SVE), Gusten Montonen Dicken, Isak Lehvonen ÅIFK, Nico Rönnberg BK-46, Max Granlund Dicken, Robin Granlund GrIFK, Peik Sjöblom ÅIFK, Oscar Kihlstedt HK Varberg (SVE), Anthony Hellakoski GrIFK, Miro Koljonen Fjellhammer IL (NOR), Richard Sundberg GrIFK, Niki Tuominen GrIFK.

ANDRA LÄSER