Ellen Voutilainens guldfest skjuts upp tills vidare – H65 Höör vann den tredje finalen

Det skilde inte mycket mellan Skuru IK och H65 Höör i den tredje finalen i Sveriges handbollsliga, men till slut vann Höör. Det betyder att lagen möts på nytt i morgon.

Ellen Voutilainen och Skuru IK brände sin första matchboll mot H65 Höör. Lagen möts på nytt på tisdag.
24.05.2021 21:01 UPPDATERAD 25.05.2021 09:30
På måndagskvällen spelade Skuru IK och den tidigare Sjundeå IF-spelaren Ellen Voutilainen sin tredje final i Sveriges handbollsliga för damer. Inför matchen mot H65 Höör ledde Skuru finalserien med 2–0 och det innebar att en seger på måndagen skulle ge laget SM-guld. De två tidigare finalerna till trots var det ändå Höör som inledde bättre i Stockholm.
Gästerna tog snabbt ledningen med 3–1 och i åttonde minuten såg Victoria Larsson till att Höör ledde med 6–2, men då vaknade Skuru. Även om Höör fortsatte att leda kom Skuru allt närmare i målprotokollet och i 20:e minuten kvitterade Wilma Schelin. Vid det tillfället var ställningen 11-11 och under de kommande minuterna skilde inte mycket mellan lagen.
Dock var det Skuru som ledde och drygt fem minuter före pausen var ställningen 15–13. Höör gav sig ändå inte och i 28:e minuten kvitterade Emma Lindkvist till 16–16. Kort före hennes fullträff träffade Skurus Hanna Cleve stolpen. En misslyckad passning av hemmalagets Wilma Schelin gav Höör en chans att ta ledningen och Malin Sandberg gjorde inget misstag.