2 700 besökte vårmarknaden i Fiskars

Arrangörerna hade hoppats på mellan 2 500 och 3 000 besökare – och det uppnåddes. En besökarräknare räknade in 2 700 besökare. Bild: Johanna Lemström

Veckoslutets vårmarknad i Fiskars blev en lyckad tillställning. Totalt 2 700 besökare räknades in under helgens evenemang, vilket motsvarar arrangörernas förväntningar.

Under helgens vårmarknad i Fiskars användes för första gången en besökarräknare, berättar Jouni Virtanen från Fiskars Village som ordnade evenemanget tillsammans med Slow Food Västnyland och Jordens smaker.

– Det är fantastiskt, vi hade hoppats på mellan 2 500 och 3 000 besökare så vi nådde vårt mål. Producenterna var också nöjda, de hade sålt jättebra. För en del tog varorna till och med slut, säger Virtanen.

Nästa matbetonade evenemang i Fiskars ordnas i juli, närmare bestämt den 1–2 juli.

– Då ordnar Rekolan panimo en bryggeridag för små bryggerier och i samband med det blir det popup-restauranger litet här och var.

Övriga matevenemang i Fiskars är ett jordens smaker-evenemang den 27–28 augusti med Pohjan Gurut som arrangör, Slow Food-festival den 1–2 oktober och julmarknad i bruket blir det den 3–4 december.

Mer läsning