Girls'n Qvinns bjöd på stämningsfull julkonsert i Ekenäs

Damkören Girls'n Qvinns bjöd på julkonsert i Ekenäs kyrka i lördags. Konserten var körens första efter en paus på två år på grund av det rådande pandemiläget.

Tända stearinljus hör traditionsenligt till en konsert med damkören Girls'n Qvinns. Ljusen tändes inför sången <i>Stilla natt </i>och bidrog till att rama in den ytterst stämningsfulla stunden tillsammans. Kören dirigeras av Monica Henriksson.
Jenny Backman-Pråhl
13.12.2021 17:09 UPPDATERAD 14.12.2021 12:43
I de inledande välkomstorden beskrev körens ordförande Mira Strandberg innebörden bakom konsertens namn. Titeln Frid på jord syftade delvis på den frid var och en behöver inför jul, men också på det lugn och den trygghet vi alla behöver efter två år av osäkerhet och oro i pandemins kölvatten. Programmet bestod av både välkända, äldre julsånger såsom Betlehems stjärna, Hiljainen joululaulu och Stilla natt samt av nyare sånger, till exempel När isen ligger på. Flertalet sånger uppfördes i traditionella arrangemang, men vi fick även ta del av nyare arrangemang som Härlig är jorden i Emma Raunios tappning och Gloria in Excelsis Deo av Jan Hellberg.

ANDRA LÄSER