Toppkast av SIF:s Malin Karell — etta i världen i sin åldersklass

Sjundeå IF:s spjutkastare Malin Karell fick till en verklig fullträff vid tävlingar i Helsingfors på tisdagen. I klassen damer 17 år fick hon upp 55,20. Det är samtidigt det längsta kastet i åldersklassens världsstatistik i år. — Egentligen allt gick nog bra, säger Malin Karell.

Malin Karell gjorde ett toppresultat i spjutkastning.
Vid tävlingarna i klassen damer 17 år öppnade Malin Karell starkt med 500 grams spjut. Kastet på 55,10 gav en klar seger och var personligt rekord med över tre meter.
— Redan på uppvärmningen kändes det riktigt bra. Det första kastet var nog ganska perfekt, på alla sätt, säger Malin Karell.
Kastet var samtidigt bästa i klassen under 18 år i världen. Även hennes nästbästa kast, 54,81, var längre är tyska Lorena Frühns tidigare världsbästa 54,01 meter.
— Jag visste om att formen var i skick, men det är förstås roligt att det gick bra också. Dessutom var förhållandena helt perfekta och det bidrog givetvis också.
Nästa stora mål lär bli EM i åldersklassen som avgörs i Jerusalem om en dryg vecka. Det finländska laget är ännu inte nominerat, men Karells namn torde vara en självklarhet.
— Det har varit mitt mål att komma dit, men jag tar nog ingen press på mig. Är jag väl där försöker jag bara göra mitt bästa, säger Malin Karell.
ANDRA LÄSER