Toppkast av SIF:s Malin  Karell — etta i världen i sin åldersklass

Sjundeå IF:s spjutkastare Malin Karell fick till en verklig fullträff vid tävlingar i Helsingfors på tisdagen. I klassen damer 17 år fick hon upp 55,20. Det är samtidigt det längsta kastet i åldersklassens världsstatistik i år. — Egentligen allt gick nog bra, säger Malin Karell.

Malin Karell gjorde ett toppresultat i spjutkastning.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
22.06.2022 11:32 UPPDATERAD 22.06.2022 22:12
Vid tävlingarna i klassen damer 17 år öppnade Malin Karell starkt med 500 grams spjut. Kastet på 55,10 gav en klar seger och var personligt rekord med över tre meter.
— Redan på uppvärmningen kändes det riktigt bra. Det första kastet var nog ganska perfekt, på alla sätt, säger Malin Karell.
Kastet var samtidigt bästa i klassen under 18 år i världen. Även hennes nästbästa kast, 54,81, var längre är tyska Lorena Frühns tidigare världsbästa 54,01 meter.
— Jag visste om att formen var i skick, men det är förstås roligt att det gick bra också. Dessutom var förhållandena helt perfekta och det bidrog givetvis också.
Nästa stora mål lär bli EM i åldersklassen som avgörs i Jerusalem om en dryg vecka. Det finländska laget är ännu inte nominerat, men Karells namn torde vara en självklarhet.
— Det har varit mitt mål att komma dit, men jag tar nog ingen press på mig. Är jag väl där försöker jag bara göra mitt bästa, säger Malin Karell.