Stor besvikelse för Hicken i Pargas

Inte nog med att matchen fick en katastrofal inledning för Hicken, dessutom skadade storskytten Nikola Zujic sig redan i första halvlek och Hicken fick lov att halta sig fram i 60 minuter mot Piffen. Det blev storstryk med 30–12 (15–5) i en match som alla det blågula laget vill glömma så fort som möjligt.

Inte bra. Nikola Zujic skadade sig när Hicken förlorade klart mot PIF.

PIF-målvakten Markus Mattila tog hem priset som matchens lirare, men i ärlighetens namn behövde han inte förta sig för att komma upp i 16 räddningar den här gången. De flesta av Hickens avslut var rätt dåliga.

”Jag tar det med laget”

Tränaren Petter Forsström var också rätt fåordig efteråt.

– Det var inte så mycket att säga till om för oss, men det jag har att säga tar jag internt med laget efteråt.

– Det handlar säkert om bristande självförtroende till en stor del, vår bästa spelare skadar sig och efter det ännu en annan spelare. Piffen hade bra go på här hemma och då kan det se ut precis så här. Vi har inga segrar hittills i år och då det rasar ihop så rasar det ordentligt, konstaterade han.

Också Manner skadad

Efter Zujic skada åkte dessutom Jonathan Manner på en fotskada i andra halvlek och fick halta av banan.

Hickens sits i bottnen av tabellen är allt annat än avundsvärd i nuläget. Noll poäng och en knapp förlust i ödesmatchen hemma mot ÅIFK i mitten av oktober följdes upp av en riktig pannkaka till match i Pargas.

Det gäller att samla leden och ladda om inför en oerhört viktig bortamatch den 30 november mot ÅIFK i Åbo – och att hoppas på ett snabbt tillfrisknande för Zujic som gjort 69 av Hickens 171 mål den här säsongen.

Lodato ingen regnmakare

Nya italienaren Francesco Lodato satte nog sitt första mål i ligan, men i övrigt var han rätt blek och stod för flera felpassningar och fick dessutom sitta av en tvåa.

I Zujic frånvaro i 45 minuter blev John Winberg bästa målskytt med tre fullträffar.

ANDRA LÄSER