Blytung förlust för Knights

FBC Raseborg Knights hade alla chanser att ta ett stort kliv mot ett förnyat seriekontrakt i innebandyns division 2 då man i fredagens match tog emot tabelltrean M-Team från Vanda. Knights ledde bl.a. med 4-0 och även med 5-4 i sista minuten, men det var gästerna som for iväg med segern då matchen slutade 5-6 efter förlängning

André Artzén gjorde tre mål för Knights, men det räckte inte. Laget förlorade tungt mot M-Team.
Juhani Jäntti
03.03.2017 21:50 UPPDATERAD 03.03.2017 21:57
Med två omgångar kvar, har Knights fortfarande alla chanser kvar till förnyat kontrakt, men det krävs nog minst en seger i de två återstående matcherna, helst två.
– Dagens förlust harmar så pass mycket, att det är svårt att hitta ord. Vi hade mängder av målchanser, men vi är ganska ineffektiva just nu. Tätt försvar och bättre avslutningsprocent är receptet till de två återstående matcherna. Även i övrigt måste vi uppträda jämnare, nu går det alltför mycket upp och ner, säger rinkens kung, André Artzén hos Knights, som sin födelsedag till ära passade på att göra hattrick.

Drömstart räckte inte

Knights inledde toppat med två formationer och fick en riktigt drömstart på matchen. Redan efter 56 sekunder gjorde Artzén 1-0 och efter knappa 3 minuter gjorde Oskar Grönman 2-0 efter ett riktigt mönsteranfall. Resten av perioden var Knights målvakt Timo Ruokolainen som en levande vägg och det forsatte han med också i andra perioden.
Det svänger snabbt i innebandy och det bevisade lagen i slutet av mittenperioden. Knights gjorde två urläckra powerplaymål då Henrik Himmelroos sköt 3-0 på Artzéns snygga passning och strax därpå ökade Artzén själv på till 4-0. Men på dryga minuten reducerade M-Team till 4-2 då Ville Rautakoura och Miika Ryhänen äntligen fick hål på Ruokolainen i hemmaburen.

Berg och dalbana

Tredje perioden blev både dramatisk och spännande. Gästernas bästa spelare Ville Kähärä gjorde två mål och plötsligt var ställningen 4-4 och Knights i rejäl gungning. Men med dryga 5 minuter kvar att spela fullbordade Artzén sitt hattrick då han med ett perfekt backhandskott gjorde 5-4 inför en salig hemmapublik.
I slutet av matchen ådrog sig Knights en utvisning lite onödigt i numerärt överläge. M- Team blev fulltaligt, tog ut målvakten och i spel 6 mot 4 kvitterade man till 5-5 genom Kaido Valjakka.
Då återstod 49 sekunder av matchen. I övertidsperioden blev Knights alltför ängsligt och som ett brev på posten kom det avgörande 5-6 målet genom Ville Rautakoura.
Bäst i Knights var redan nämnda André Artzén som blommat ut till en komplett lagspelare på senare år. Timo Ruokolainen var mycket bra i målet och av backarna gjorde Patrick Juntunen sin kanske bästa match i Knights.

ANDRA LÄSER