Läcker nyversion av i övrigt ganska medioker alienaction

Den tillsnyggade ytan lyckas inte avleda uppmärksamheten från bristerna.

Att spelets samtliga uppdrag kan tas an tillsammans med en kompis gör finesslösheten åtminstone lite lättare att uthärda.
10.09.2022 14:13

Spel: Destroy All Humans 2: Reprobed.
Format: Xbox Series X/S, PlayStation 5, PC.
Åldersgräns: 16.
Betyg: 2/5Spel

Destroy All Humans 2: Reprobed. Format: Xbox Series X/S, PlayStation 5, PC. Åldersgräns: 16. Betyg: 2/5
Destroy All Humans-serien fick nytt liv i och med förrförra årets nyversion av 2005-originalet. Uppenbarligen var det en del i en större plan, då nu även uppföljaren från året därpå förärats samma behandling.
Detta humoristiska (nåväl, det beror kanske på vem man frågar) actionspel spinner vidare på samma koncept, där vi i egenskap av utomjordingen Crypto kastas in i ett alternativt Kalla kriget kryddat med aliens. Spelmässigt erbjuds större banor förlagda till storstäder så som London och Tokyo med en utökad rörelsefrihet. Den fantasifulla vapenarsenalen får actionmomenten att föra tankarna till Ratchet & Clank-spelen. Mest spektakulärt blir det då man sprider förödelse omkring sig uppifrån luften i Cryptos rymdfarkost; praktiskt taget varenda byggnad i sikte kan pulvriseras till småstoff i en kaskad av dammoln.
Nyversionen är överhuvudtaget en ganska läcker syn tack vare Black Forests grundliga renoveringsarbete, förutsatt att det alltför instabila bildflytet snarast möjligt kan redas ut via en uppdatering.
I övrigt var Destroy All Humans 2 knappast något mästerverk ens för 16 år sedan, och jag ska inte låtsas om att det håller särskilt bra 2022. Det är inte nödvändigtvis den plumpa humorn eller inramningen som framförallt håller toppbetygen utom räckhåll, utan mer upprepningsfaktorn i de fantasilösa uppdragen och den lättviktiga spelkänslan.
Jag uppskattar själva ”remake”-insatsen men har helt enkelt inte så värst roligt.
Synd på en så välgjord förpackning, bara.