19-åring misstänks för rånet i S-market i Karis

Det var en 19-årig raseborgare som utförde rånet i S-market i Karis i torsdags. På basis av tips från allmänheten kunde polisen gripa mannen i lördags.

Polisen har förhört en 19-årig man misstänkt för rånet i S-market i Karis i torsdags. Mannen greps två dagar efter rånet och har i förhör medgett handlingen. Efter förhören försattes han på fri fot.

Rånet inträffade strax efter halv sex på torsdagskvällen. Mannen plockade på sig livsmedel och alkohol och passerade kassan utan att betala.

En väktare konfronterade honom varpå tumult uppstod. Fyra av butikens anställda ingrep också. Mannen flyttades till ett annat rum där han tog fram en spruta med vilken han hotade personalen. Därefter avlägsnade han sig.

– Han hotade med sjukdomar som kunde spridas via sprutan. Hade han inte använt den här formen av våld hade brottet nog klassats som snatteri, men nu rubriceras det som rån, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning.

Straffskalan för rån är fängelse i fyra månader till sex år, medan snatteri ger bötesstraff.

– Efter att vi förhört eventuella vittnen går fallet till åtalsprövning, säger Sjöholm.

Polisen efterlyste den misstänkte rånaren med hjälp av en bild från en övervakningskamera. Tack vare tips från allmänheten kunde han identifieras och gripas. Han är hemma från Raseborg.