EIF/Akademi förlorade hemma - EBK avgjorde sent

EIF/Akademi förlorade fredagens hemmamatch. EBK avgjorde några minuter före slutsignalen.

Adrian Sjöblom gjorde EIF/Akademis enda mål i fredagens förlustmatch.
Tabellfyran EIF/Akademi återupptog säsongen i herrfotbollens division 3 efter sommarpausen på fredag kväll. EIF ställdes mot Esbolaget EBK i Ekenäs och hemmalaget åkte på en motgång genast i början. Matchen var bara drygt fem minuter gammal när EBK - som var sjunde i tabellen inför matchen - tog ledningen med en straffspark.
Under de kommande minuterna var det ändå EIF som höll mera boll och laget kontrollerade också spelet även om de farliga chanserna uteblev. Till slut kom ändå en rättvis kvittering. August Björklund slog ett inlägg och Adrian Sjöblom nickade bollen i mål hur snyggt som helst.
Trots att EIF fortsatte att pressa blev det ändå inte flera mål i första halvleken. Däremot var EBK nära att ta ledningen med 2—1, men Gerson Lima i hemmamålet var med på noterna.
Den första kvarten efter pausen gick däremot helt i gästernas regi och hade det inte varit för Lima skulle EBK ha tagit ledningen. EIF kom dock undan utan ett baklängesmål och matchen jämnade ut sig efter en dryg timme. Det verkade också bli oavgjort i Ekenäs, men EBK gjorde 2—1 med några minuter kvar och vann även med samma siffror.
EIF:s säsong fortsätter på fredag med en bortamatch mot SexyPöxyt som för tillfället är serieledare.

EIF/Akademi-EBK 1—2 (1—1)

EIF/Akademi: Gerson Lima; Albin Wasiljeff, Robin Flink, Linus Estlander, Sami Kankaristo; Anton Artzén, August Björklund, Selim Snabb; Adrian Sjöblom, Kaj Oskar Ruuskanen (62. Patricio Sazo), Tim Sonntag (60. Mathias Blomqvist)

ANDRA LÄSER