Sjukdom påverkar Augustinattens artistutbud

I kväll är det dags för musikevenemanget Augustinatten i Ekenäs. Nu står det klart att Kuselofte inte uppträder och popduon ersätts av Dj Loppetiss.

Förändring. Augustinattens artistuppsättning har ändrats.
Jesper Sundström
14.08.2020 07:42 UPPDATERAD 14.08.2020 07:45
På fredag kväll ordnas igen musikevenemanget Augustinatten i Ekenäs. I år uppträder huvudsakligen norska artister, men tidigt på fredagsmorgonen meddelade evenemangets producenter att det sker en förändring. Den norska popduon Kuselofte kan inte uppträda på grund av sjukdom och de ersätts av Dj Loppetiss som också kommer från Norge. Oberoende av det uppträder fortsättningsvis Ringnes-Ronny, Soppgirobygget, El papi och finlandssvenska Bastupojkarna som tänkt.
– Vi vågar inte ta några risker, så klokt beslut av killarna att inte komma. Och vi har en värdig ersättare. Det kommer att bli en kul kväll, trots en liten ändring, säger producenterna Daniel Lindholm och Anders Sjöblom i ett pressmeddelande.
Samtidigt betonade de igen att säkerheten tas på allvar under evenemanget.
– Just nu är cirka 1000 biljetter sålda till dagens evenemang. Vi håller oss till alla direktiv och har även bunkrat upp med munskydd. Vi har ett betydligt större festivalområde i år och med mindre publik kommer det finnas gott om plats för att säkerställa avstånden.

ANDRA LÄSER