18 körkort på hyllan

Bild: Arkiv

I helgen uppmätte polisen i Västnyland flera fall av alltför höga hastigheter i trafiken i Lojo, Kyrkslätt, Raseborg och Esbo. Inalles 18 fordonsförare miste sin körrätt.

På riksväg 1 i Lojo klockades en personbil för en medelhastighet på 264 kilometer i timmen på en 955 meter lång sträcka där högsta tillåtna hastighet är 120 kilometer i timmen. Det här inträffade vid 21-tiden på fredagskvällen. Föraren av den här bilen misstänks för grovt äventyrande av trafiken eftersom trafiken var livlig och han var tvungen att göra tvära inbromsningar flera gånger.

Samma kväll körde också en personbil i en hastighet på 199 kilometer i timmen på 100-sträcka på samma riksväg 1, också i Lojo.

Motorcyklister i farten

Vid 21-tiden i söndags försökte en motorcyklist fly polisen. Han körde 186 kilometer i timmen på 80-sträcka på ringväg III i Esbo. Han gjorde flera farliga omkörningar, bland annat via dikesrenen.

Flykten slutade på Västerleden i Kyrkslätt med att motorcykeln välte. Föraren hade redan tidigare mist körkortet och erkände bruk av amfetamin. Föraren misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, för olaglig användning av narkotika och onykterhet i trafiken, samt för att ha kört utan körkort.

Likaså i Kyrkslätt, men på Porkalavägen, körde fem motorcyklister i alltför höga hastigheter på 60-sträcka efter i lördags klockan 14. Sällskapet klockades för 140, 136 respektive 120 kilometer i timmen. Tre av förarna höll den lägre hastigheten – som alltså var dubbelt så hög som tillåten hastighet.

18 allt som allt

Utöver de här fallen haffades ytterligare 10 personer för fortkörning, de undersöks som äventyrande av trafiksäkerheten.

Fem av de inalles 18 fallen inträffade i Esbo, sex i Kyrkslätt, sex i Lojo och ett i Raseborg, uppger polisen.

Alla 18 fordonsförare fick körkortet indraget temporärt.

Mer läsning