Ett fempunktsprogram ska förbättra situationen inom hemvården i Hangö — direktör om rapporten: "Tror den bjöd på många aha-upplevelser"

Konsultrapporten över situationen inom hemvården i Hangö är klar. Ledarskapet och kommunikationen framträdde som svaga punkter. Nu har man en fempunktslista med åtgärder som ska förbättra situationen. Det kommer att bli bra, men det kommer att ta tid, säger grundtrygghetsdirektören.

Vårdarna inom hemvården i Hangö har inte förtroende för ledningen. Nu har staden utrett saken och ett åtärdsprogram har gjorts upp.
Under fjolåret blev det allmänt känt att personalen inom Vård i hemmet i Hangö mådde dåligt. De hade då, för andra gången, skickat en skrivelse under rubriken ”Nödrop” till grundtrygghetens medlemmar och till stadsstyrelsen. Problem med bristande förtroende för ledningen, underbemanning och anklagelser om mobbning på arbetsplatsen fördes fram. Hangö stad beslöt då att beställa en konsultrapport av Finnish Consulting Group (FCG) som skulle bena ut problematiken. Kartläggningen är nu klar och både personalen och de förtroendevalda har fått ta del av rapporten.
ANDRA LÄSER