Ny start för Niclas Grönholm

Ingåbon Niclas Grönholm inleder en ny säsong i VM-serien i rallycross. Tillsammans med teamet GRX Taneco jagar han nu framgång både individuellt och i lag

Dags igen. Niclas Grönholm tävlar i VM-serien i rallycross.
Thomas Sundström
09.03.2020 18:00
Finländska GRX Taneco med Marcus Grönholm i spetsen inleder nu sin tredje säsong i VM-serien i rallycross. För två år sedan var man fjärde bästa team och i fjol tvåa. Då var dessutom Niclas Grönholm fyra individuellt och stallkamraten Timur Timerzyanov femma.
Båda fortsätter i stallet. Man kör en Hyundai i20 och förväntningarna är höga.
- Vi har haft två år där vi gått stadigt framåt. Jag hoppas att vi kan göra ännu bättre i från oss i år. Med tanke på att båda våra förare känner bra till bilen så är det bara att fokusera på det viktiga, undvika problem och hoppas att vi hålls friska, säger Marcus Grönholm i stallets pressmeddelande.
Niclas Grönholm, 23 år, avslutade fjolåret starkt då han vann den sista deltävlingen i Sydafrika.
– Jag hoppas förstås att jag kan fortsätta därifrån. Vi hade en stark helhet i fjol så det bra ut med tanke på årets säsong. Jag tror att vi har fokuserat på de rätta sakerna under vinterpausen, säger Niclas Grönholm.
VM-serien i rallycross består av tio deltävlingar. Säsongen kör i gång i Barcelona i mitten av april och avslutas i Kapstaden i november.

ANDRA LÄSER