Ubisofts hysteriska kaniner återvänder till partyspelsrötterna

Party of Legends är ett lättsmält tidsfördriv som aldrig lyckas nå upp till förebildens höjder.

Adventure Mode är ett kul sätt att bli introducerad till olika minispel, som i sig dock gärna hade fått vara fler till antalet.

Spel:

Rabbids: Party of Legends
Format: Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4/5, Nintendo Switch
Åldersgräns: 7
Betyg: 3/5
Ubisofts hysteriska kaniner, eller ”Rabbids” som de kallas, har varit med oss så länge nu att man lätt glömmer bort deras ursprung. De introducerades för första gången i partyspelet Rayman: Raving Rabbids från 2006 som komiska bifigurer till plattformsikonen Rayman, innan de sedermera blev ett varumärke på egna ben.
Mario Party-inspirerade Rabbids: Party of Legends återknyter till just dessa partyspelsrötter. Det dansas loss i tajmingbaserade knapp-sekvenser, precisionsritas former på skärmen och knuffas runt på flytande plattformar.
Det når aldrig upp till förebildens höjder, men är helt okej underhållning i kortare doser och i synnerhet som substitut för Play­Station- och Xbox-ägare vars partyspelsalternativ är färre.
Kvalitén på minispelen är lite ojämn. En del idéer, som varianterna där man ska trycka på en knapp när man tror att en viss tid förflutit, är lyckade medan andra är mer fantasilösa och i vissa fall diskutabelt genomförda. Till exempel känns inte vissa rytmbaserade moment klockrent synkade.
Jag ställer mig också ogillande till den sortens förhatliga styrspakssnurrande och knapphamrande spelet ibland tillfaller sig åt – något som sliter onödigt mycket på ens dyrköpta handkontroller.
Men under rätt förhållanden kan det faktiskt vara kul att möta kompisarna i de ofta kaotiska minispelen. Party of Legends kommer inte att göra Nintendo sömnlösa om natten, mer än möjligen för de gapiga kaninernas höga ljudnivå, men är habil underhållning på egna meriter.

ANDRA LÄSER