Hicken kunde inte stoppa ÅIFK

Resultatmässigt blir det inte till någonting för HC HIK i handbollsligan. På fredagen inkasserades en ny förlust – den här gången var det Åbo IFK som vann.

Det räckte inte. Linus Sandblom hörde till matchens bästa målskyttar när HC HIK förlorade mot ÅIFK.

Förra veckoslutet spelade Hicken en bortamatch mot Pargas IF och på fredagen var det Åbo IFK som gällde på bortaplan. Två av de lag som ligger närmast Hicken i tabellen. Resultatet? Två förluster.

– Vi saknade en av våra bästa spelare (Nikola Zujic reds. anm) i dag och samtidigt har vi haft flera spelare borta i veckan. Med tanke på det grämer förlusten mot PIF betydligt mera, den har jag ännu inte riktigt lämnat bakom mig. I den matchen var vår inställning under all kritik, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Hicken hängde med till den femte minuten mot ÅIFK. Då ledde ÅIFK med 4–3, men efter det drog hemmalaget ifrån. Halvvägs in i första halvleken ledde Åbolaget med 11–5 och en stund senare var ställningen 14–8. När första halvleken var över låg gästerna under med tio mål. Någonting som har varit ett återkommande problem den här säsongen. Det är inte endast en gång som Hicken har hamnat rejält på efterkälken redan före paus.

– Det är svårt att säga vad det beror på, men kanske handlar det om att vi inte har så mycket rutin och eventuellt inte räcker till på det fysiska planet. Självförtroendet är heller inte på topp efter förlusterna, säger Forsström.

ÅIFK hade inget större problem med att hålla Hicken bakom sig i andra halvleken. När matchen var över hade ÅIFK vunnit med 34–23 och Hicken hade inkasserat höstens tionde förlust.

– ÅIFK hade så klart en bekväm ledning, men i andra halvleken spelade vi betydligt bättre. Vi spelade rolig handboll efter paus, säger Forsström.

Ny bortamatch

Hicken har alltså inte vunnit en enda match den här säsongen och i de flesta fall har Hangölaget inte ens varit nära att vinna. Det enda undantaget är hemmaförlusten mot ÅIFK, då var Hicken bara två mål bakom.

Det är också svårt att se vad laget ska göra för att få en kursändring till stånd. Till näst väntar en tuff bortamatch mot Helsingfors IFK. Den spelas nästa fredag.

Efter det spelar Hicken två hemmamatcher mot BK-46 och Grankulla IFK före serien tar julpaus.

– Vårt arbete fortsätter. På samma gång har vi – med undantag mot BK – fått bra resultat mot de bättre lagen i serien, säger Petter Forsström.

ÅIFK-HC HIK 34–23 (20–10)

HC HIK: Linus Sandblom 6, Robert Bäckman 5, Mathias Sandblom 2, Roy Lindqvist 2, Stefan Sjöblom 2, Francesco Lodato 2, John WInberg 1, Fredrik Häggroth 1, Anton Rejström 1, Jonathan Manner 1

ANDRA LÄSER