Wiman blev femte i Washington

Joni Wiman blev femte när GRC–serien i rallycross fortsatte i Washington sent på lördagskvällen, finländsk tid. Vädrets makter var inte på förarnas sida.

Regnigt. Joni Wiman kom i mål som femte i ett regnigt Washington.
Jesper Sundström
31.07.2016 10:54
Säsongens sjunde deltävling avgjordes i regn och åska, någonting som inte varit ovanligt i årets serie. Också senast var läget detsamma. I semifinalerna hade det redan börjat regna lite, men lagom till finalen ökade nederbörden nämnvärt.
Någonting som påverkade Pojokillen Joni Wiman, som slutade femte efter att i finalen ha startat från den tredje rutan.
– Det blev trångt i starten och jag föll till en sjunde plats. I de fem första varven tog jag det onödigt försiktigt, men banan var också blöt här och där, säger Wiman.
På det sjätte varvet fick han igen upp farten och avslutade loppet med att klättra två placeringar, till sin slutliga femte plats.
– Jag kom i kapp två stycken framför mig, men fick inte fatt de andra.

Vädret påverkade

Efteråt berättade Wiman att vädret påverkade hans prestation negativt.
– På en torr banan hade jag en fart som kunde ha räckt till seger. Skulle det inte ha regnat, tror jag det hade funnits chanser att kämpa med Volkswagen. Finalen lämnade den här gången en del att önska, men tidskörningarna var bra. Som helhet var helgen lyckad.
Serien fortsätter om fyra veckor, med ett lopp i Atlantic City. I den totala tabellen ligger Joni Wiman på en sjätte plats.
Resultat:
Deltävlingen i Washington:
1. Scott Speed Volkswagen
2. Patrik Sandell Ford, + 1,718
3. Tanner Foust Volkswagen, + 9,309
4. Brian Deegan Ford, + 10,583
5. Joni Wiman Honda, + 12,213

ANDRA LÄSER