131 nya coronavirusfall i Finland – Nyland har flest fall

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 131 nya fall av covid-19 på söndagen. Bild: Jeanette Östman/SPT

Under det senaste dygnet har 131 nya coronavirusfall bekräftats i Finland. Det betyder att landet sammanlagt har 13 424 fall.

Sammanlagt 131 nya fall av coronaviruset har uppdagats under det senaste dygnet. Det rapporterar Institutet för hälsa och välfärd. Finland har nu totalt 13 424 bekräftade fall och av dem har drygt 9 100 tillfrisknat. Landets incidens för de senaste 14 dagarna är 49,8 fall per 100 000 invånare. Sett till incidensen är läget värst i Vasa sjukvårdsdistrikt. Där är incidensen är 348 fall per 100 000 invånare. Det kan jämföras med situationen i Nyland där incidensen är 83 fall per 100 000 invånare.

När det handlar om flest bekräftade fall det senaste dygnet har ändå Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt drabbats värst med 106 stycken fall.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om dödsfall och antal personer som behöver sjukhusvård på måndagar, onsdagar och fredagar. I fredags bekräftades ett nytt dödsfall. Sammanlagt har 351 personer i Finland dött på grund av viruset.

Registret för smittsamma sjukdomar upprätthålls av Institutet för hälsa och välfärd och uppdateras dagligen.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Mer läsning