Efterlängtat guldjubel, besök av Björn Borg och minnesvärda insatser - så här var Västnylands sportår

2022 bjöd på allt från guldfester till återkomster och besök av ett av de största namnen i idrottshistorien. Här är Västnylands sportår. 

Västnylands sportår bjöd på allt från ett ligaguld för BK-46 till ett besök av tennislegenden Björn Borg och framgångar på Stafettkarnevalen.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
30.12.2022 09:28 UPPDATERAD 30.12.2022 14:31
I samband med Finlands idrottsgala valdes Ekenäsbon och BK-46-profilen Mikael Källman in i den finländska idrottens Hall of Fame som första handbollsspelare. Källman är Finlands överlägset mest meriterade handbollsspelare någonsin och till framgångarna räknas två ligaguld och två cupguld med tyska SG Wallau-Massenheim på 1990-talet.
– Fastän man talade om att Bundesliga var världens bästa liga förstod jag nog egentligen inte vad det innebar när jag åkte i väg. Man visste helt enkelt ingenting om nivån, sade Källman när han efter prisutdelningen berättade om sin tid på världstoppen.
Hilding Wikner är en av trotjänarna i den västnyländska idrotten och i vintras uppmärksammades han av Kyrkslätt kommun då han erhöll Olli Mäkis vandringspris för sitt mångåriga arbete för idrotten. Wikner är en verklig ikon i Kyrkslätt IF och representerade föreningen redan på 1960-talet. Den stora insatsen har han gjort som tränare och ledare i en rad olika uppgifter sedan 1970-talet. Han hade också en stor roll när KyIF återuppväckte sin friidrottsverksamhet.