Nytt lag i Norge för Källman

Ekenäsbon Benjamin Källman fortsätter spela fotboll i Norge. Ny klubbadress blir FK Haugesund.

Norge igen. Benjamin Källman representerar nu Haugesund
Thomas Sundström
06.02.2020 12:26 UPPDATERAD 06.02.2020 12:31
Anfallspelaren Benjamin Källman, 21 år, hyrs ut av Åboklubben FC Inter till norska FK Haugesund för årets säsong. Haugesund spelar i den högsta serien i Norge och kom i fjol in på en sjunde plats där. Dessutom nådde man cupfinalen där det blev en förlust mot Källmans dåvarande klubb, Viking Stavanger.
– Det känns spännande att komma till en klubb som jag känner litet till från den förra säsongen. Norsk fotboll passar mig bra och jag hoppas jag kan ta nya steg den här säsongen, säger 21-åriga Källman på Haugesunds hemsida.
Också sportchef Eirik Opedal är belåten:
– Benjamin har kvaliteter som lämpar sig väl för vårt spel. Han är både snabb och arbetar hårt. Benjamin hade en bra höst i fjol, men vi tror att kan höja sig ytterligare, säger Opedal.

Kan fortsätta

Källman lånas nu ut av Inter för hela säsongen. Kontraktet innehåller också en option för Haugesund att köpa loss Källman efter den.
Samtidigt har Källman förlängt sitt kontrakt med Inter så att det nu sträcker sig till sommaren 2022.
– Vi har tillsammans med Benjamin och hans bakgrundskrafter under flera år arbetat långsiktigt för att stödja hans karriär. Lånet till Haugesund är nästa steg och den norska Elitserien är en bra nivå för honom, säger Vesa Mäki, teknisk chef i Inter på klubbens hemsida.
Källman har senast spelat i den finländska tipsligan sommaren 2018. Därefter har han representerat Dundee FC i Skottland, danska Vendsyssel FF och nu senast Viking Stavanger.
Benjamin Källman tillhör också de spelare som aspirerar på en plats i den finländska truppen i sommarens EM-slutspel i fotboll. I EM-kvalet bidrog han med ett mål.

ANDRA LÄSER