1,7 miljoner finländare fick skatteåterbäring

På onsdag (3.8) får 1,7 miljoner finländare sammanlagt 712 miljoner euro i återbäringar, meddelar Skatteförvaltningen.

Skatteförvaltningen meddelar i ett pressmeddelande att 1,7 miljoner finländare får skatteåterbäringar på onsdag (3.8). Sammanlagt handlar det om 712 miljoner euro i återbäringar. Skatteförvaltningen meddelar också att onsdagens skatteåterbäring är den största i år när det gäller antalet skattebetalare.
"Skatteförvaltningen betalar ut skatteåterbäringar varje månad från juli till december i takt med att beskattningen slutförs. Efter augusti betalar vi ut skatteåterbäringar följande gång den 5 september. Den egna återbäringsdagen syns både i MinSkatt och i beskattningsbeslutet. Skatteåterbäringarna betalas in på bankkontona under dagens lopp", skriver Skatteförvaltningen i sitt pressmeddelande.
Skatteförvaltningen påminner även om att alla skatteåterbäringar inte kommer att synas på kontot genast på onsdag morgon. Skatteförvaltningen betalar in skatteåterbäringarna på bankkontona under dagens lopp.
– Om skatteåterbäringen inte syns på kontot genast på morgonen, kontrollera saldot på nytt på eftermiddagen. Om pengarna fortfarande inte syns på kontot, är det möjligt att återbäringens utbetalningsdag har flyttats framåt. Du kan kontrollera läget i MinSkatt, säger överinspektör Juha Villman i pressmeddelandet.

ANDRA LÄSER