Polisen: Restaurangerna fortsätter att följa coronarestriktionerna väl

De förseelser som skett har främst gällt att kunder stannat kvar och ätit hämtmat i restaurangen eller i dess omedelbara närhet, säger Konsta Arvelin, polisinspektör vid Polisstyrelsen.

Under den andra övervakningsveckan genomförde polisen över 3 300 inspektioner av restauranger.
Vilhelmina Öhman/SPT
23.03.2021 16:53 UPPDATERAD 23.03.2021 16:58
Restaurangägarna har fortsatt att följa coronabestämmelserna väl, meddelar Polisen.
Under den andra övervakningsveckan genomförde polisen över 3 300 inspektioner av restauranger. Det fanns mycket litet att anmärka på, säger Konsta Arvelin, polisinspektör vid Polisstyrelsen, i ett pressmeddelande.
– Under övervakningsveckan blev polisen tvungen att utfärda ett förvaltningsbeslut, därtill överväger polisen att eventuellt utfärda ett förvaltningsbeslut till en annan restaurang, säger han.
Förseelser har främst skett då kunder stannat kvar för att äta i restaurangen, terrassen eller i dess omedelbara närhet. Polisernas åtgärder bestod främst av anmärkningar som uppmanade personer att lämna platsen och av en muntlig anmärkning till den ansvariga för verksamheten.
Enligt Arvelin är det fortfarande oklart för en del företagare om det är fråga om en personalrestaurang eller inte. Dessutom har det på några snabbmatsrestauranger suttit enstaka kunder vid bord och ätit. Personalen har haft den missuppfattningen att sex personer får köa och äta sin mat i lokalen.

ANDRA LÄSER