Västispodden gör en sista rundtur i bygden innan sommarpausen

Den här veckans avsnitt av Västispodden är det sista avsnittet inför sommaren. Vi summerar några av nyheterna från veckan som gick och önskar alla en skön sommar!

Jesper Sundström och Johanna Lemström välkomnar sommaren i veckans avsnitt av Västispodden.
I veckans Västispodd tar Jesper Sundström avstamp i Hangö. Ett internationellt företag som säljer byggmaterial har visat intresse för att etablera sig i staden.
– Stadsstyrelsen har beslutat att godkänna en reservering av ett två hektar stort område i Östra industriområdet i Hangö norra och det är företaget Kronospan som är intresserat av området, säger Jesper Sundström.
Företaget kommer från Österrike, men Hangö stad har underhandlat med ett bolag från Lettland. Kronospan säljer bland annat träbaserade byggpaneler och deras import kommer att ske via Hangö hamn.
Johanna Lemström inleder med en organisationsförändring som är på kommande i Raseborg.
– Raseborg har sett över sin organisation då en av fyra sektorer, social- och hälsovårdssektorn, övergår till välfärdsområdet. Så fyra sektorer blir tre och kvar blir koncerntjänster, bildning och den tekniska sektorn, säger hon.
Beslut om organisationsförändringen ska fattas av Raseborgs stadsfullmäktige, som nästa gång möts den 6 juni.
Västispodden åker också en tur via Sjundeå – vi avfärdar bland annat rykten om en flyktingförläggning i kommunen.
– Och på tal om Sjundeå – det är också platsen för en stor idrottsfest den här helgen. I dag börjar handbollsturneringen Sjundeå cup och den avslutas på söndag, säger Jesper Sundström.
Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden
ANDRA LÄSER