Graffiti- och tejpkonstverkstad i Karis

Som avslutning på det socialt inkluderande måleriprojektet i den tillfälliga övergångsbron vid Karis järnvägsstation ordnar Luckan Raseborg denna sommar en graffitiverkstad och inkluderar även tejpkonstverk. Båda typerna av gatukonst är populära i urbana områden och inspiration kan konstnärerna välja att hämta varifrån som helst.

Det öppna målerievenemanget ordnas fredag (14.6) klockan 13-16. Evenemanget är gratis och riktat speciellt till barnfamiljer och ungdomar, men vem som helst får komma med och prova på att skapa gatukonst. Luckan har förberett olika schabloner med temat blommor, blad, fåglar, hjärtan osv. och med hjälp av dem går det lätt att skapa en bild.

Den som vill delta ska klä sig i icke-ömtåliga kläder och antingen ta med sig egen färg / tejp eller så kan man använda av de material som finns på plats. man välja att måla med pensel, sprayfärg, använda schabloner eller att göra tejpkonstverk. Evenemanget ordnas i samarbete mellan Luckan Raseborg, Västnyländska Ungdomsringen, Plattform och Unckan Store från Helsingfors.

ANDRA LÄSER