Rotary i Karis hjälper ukrainare med eltillförseln

Karis Rotaryklubbs president Ralf Lindén och medlemmarna Nile Höglund och Kaj Björklöf visar stolt upp fyra aggregat som klubben bekostat. De här dundermanickerna ska skickas till Ukraina och kommer hjälpa ukrainarna med eltillförseln i stunder då den inte fungerar som den ska.

Karis Rotarys president Ralf Lindén, samt Rotarybröderna Nile Höglund och Kaj Björklöf förevisar ett av de fyra elaggregaten som klubben donerar till Ukraina.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
09.02.2023 09:31 UPPDATERAD 10.02.2023 12:19
Karis Rotaryklubb har ett stort engagemang för Ukraina. Klubben hämtade två busslaster med ukrainska flyktingar till Finland i fjol. Nu donerar man fyra elaggregat, eller generatorer, till Ukraina. 
I januari beslutade städerna Helsingfors, Esbo och Vanda delta i EU-parlamentets och nätverket Eurocities kampanj Generators of Hope till förmån för Ukraina. Mellan den 30 januari och den 10 februari, det vill säga fram tills i morgon, samlas generatorer in vid Vandas stads depå i Stubbacka. Och det är den här kampanjen Karis Rotaryklubb har hakat på.
– I fjol våras samlade vi in pengar och Nile Höglund åkte ned med förnödenheter till Ukraina, med hem till Finland kom två busslaster med ukrainare, säger Karis Rotarys president Ralf Lindén.