Knapp förlust för Knights

FBC Raseborg Knights stod för en fin spurt, men kammade noll i fredagens hemmamatch i innebandyns division 2. Tiikerits akademilag från Vanda vann med 7–5.

Effektiv. Henrik Himmelroos gjorde ett mål och passade till två.

Knights hade förlorat sina tre första matcher, medan Tiikerit tagit fem poäng av sex. Gästerna fick dock slita ordentligt för att ta hem segern.

– Vi hade vissa perioder i matchen som vi sov, men vi visade bra moral då vi steg tillbaka in i matchen. Det som krävs är att vi håller ihop spelet i 60 minuter, då kommer också poängen, sade unga hemmabacken Jarno Laukkanen.

Gästerna tog ledningen i första perioden genom Juuso Salo och precis före paus ökade man på till 3–0 efter mål av Eetu Erkkilä och Salo igen.

I den andra perioden åstadkom Knights en reducering genom André Artzén. Målet kom efter att Tiikerit fått en utvisning. Den klarade gästerna av, men Knights fortsatte pressa på och Artzén slog in en retur.

Bra spurt

I den sista perioden öppnade gästerna starkt med tre mål i följd och gick upp i 6–1. Snyggast var Ville Pousis 4–1 – ett rappt skott upp i krysset.

Men Knights gav inte upp utan kom tillbaka. Henrik Himmelroos gjorde 2–6, Rasmus Lagerström 3–6 och bara sekunderna därpå slog Roni Saarinen in 4–6.

Då återstod ännu fem minuter, men riktigt i kapp kom inte Knights. André Artzén reducerade i slutminuten till 5–6, men Otto Blomqvist replikerade direkt med att fastställa slutresultatet 7–5 till gästerna.

Bäst i hemmalaget var Timo Ruokolainen i målet, medan Jarno Laukkanen och Rasmus Lagerström båda tog för sig. Henrik Himmelroos var mest effektiv i poängväg.

Tiikerit har ett ungt och intressant lag. Juuso Salo och Eetu Erkkilä gav fart åt anfallsspelet, men bäst i laget – och på plan – var backen Joel Kaakkurinniemi.

Knights–Tiikerit 5–7 (0–3, 1-0, 4–4)

Knights: Henrik Himmelroos 1+2, André Artzén 2+0, Rasmus Lagerström 1+0, Roni Saarinen 1+0, Tero Martiskainen 0+1, André Ingman 0+1

ANDRA LÄSER