Nya talanger letas igen i höst

Musiktävlingen Grand Beat ordnas igen i oktober. Talangjakten med låg tröskel blev en succé i fjol.

Jurymedlem. Victoria Lindqvist är en av Grand Beats jurymedlemmar i år.

Kulturhuset Karelia och Västnyländska Ungdomsringen fortsätter samarbeta kring tävlingen Grand Beat. Semifinalerna ordnas onsdagen den 28 oktober i Karis och torsdagen den 29 oktober i Ekenäs. Finalen går av stapeln i kulturhuset Karelia lördagen den 31 oktober.

I tävlingsjuryn sitter också i år Niklas Rosström, nöjesproducent, låtskrivare, TV-regissör, manusförfattare, trummis, pianist och sångare. Rosström har jobbat med många stora artister i Norden, producerat festivaler, konserter, galor och TV-shower sedan 1996. Just nu är Rosström aktuell med showen Late Night Live med Janne Grönroos och TV serien Hemmalive för Yle.

Rosström får sällskap av Joel Edström, som bland annat varit jurymedlem i MGP, fungerat som musik- och evenemangsproducent, musikkoordinator för Yle X3M och producent för DUNK (de ungas musikförbund i Svenskfinland). Den tredje jurymedlemmen är Victoria Lindqvist, musikmångsysslaren som bor i Tenala. Hon spelar, sjunger och komponerar både som soloartist och i olika musikgrupper och teaterproduktioner. Att improvisera och låta musik födas i stunden ligger mycket nära hennes hjärta, och till hennes styrkor hör förutom sång framför allt rytm och närvaro.

Grand Beat erbjuder unga i åldern 13-25 möjligheten att uppträdda i en professionell miljö – som solist, instrumentalist eller band. Anmälan för deltagare öppnar 15 juli.

ANDRA LÄSER