Festivalsuccén är tillbaka i Ekenäs

Augustinatten ordnas för andra året i rad i morgon, fredag. Festivalen tar plats på Bossanova i Ekenäs och på scenen står bland annat popiga Samir & Victor och den berömda dj-duon Tungevaag & Raaban.

Återvändande evenemang. I fjol uppträdde bland annat Norlie & KKV på Augustinatten. I år står två dunderduon på scenen – Samir & Victor och Tungevaag & Raaban.
Märta Nummenmaa
16.08.2018 08:40 UPPDATERAD 16.08.2018 09:20
Evenemanget som tog Ekenäs med storm i augusti i fjol är tillbaka. En av festivalens arrangörer, Daniel Lindholm, säger att besökarna kan förvänta sig en trevlig kväll.
– Vi hoppas på bättre väder i år och det ser lovande ut. Det kommer nog att bli en magisk kväll som fungerar som en sorts sommaravslutning, säger Lindholm.
Han säger att det blir en salig blandning av olika musiksorter. Det blir både inslag av finlandssvenska artister och internationella. Bastupojkarna och Walt Miguel står för den finlandssvenska biten.
– De finlandssvenska artisterna värmer upp kvällen och så blir det en stor avslutning med de norska och svenska Tungevaag & Raaban. Det blir rök, häftiga ljusshower och sådant, säger Lindholm.
Hittills har över 1 300 biljetter sålts till evenemanget.
– Under den senaste veckan har vi haft ett kraftigt uppsving i biljettförsäljningen. Vi kommer med god tur upp till förra årets besökarsiffror, alltså 1 400, säger Lindholm.
I år kommer även Yle X3M att vara på plats.
– Det är ju kul att de är med och bevakar. Augustinatten har blivit ett stort evenemang bland unga och det är jätteroligt, säger Lindholm.
Portarna till festivalen öppnas kl. 18.00 på fredag 17 augusti.

ANDRA LÄSER