Knights förlorade klart mot Kings

FBC Raseborg Knights kammade noll på fredagskvällen. Resultatet mot SBS Kings lämnade inte mycket utrymme för diskussion.

Förlust, Aki Korkiakoski och Knights föll mot SBS Kings.
Före fredagens match började hade både SBS Kings och Knights nio poäng. När matchen var över hade Kings vunnit med 8–3 och samtidigt tagit tre nya poäng. …
Det var hemmalaget som gjorde kvällens första mål i den åttonde minuten, men Knights kvitterade ganska snabbt. Rasmus Hellström nätade i powerplay. Några minuter senare tog Kings ledningen på nytt och före perioden var över hade publiken bjudits på ytterligare ett mål.
Den här gången var det Knights som lyckades och Teemu Manninen såg till att ställningen var 2–2 i paus.
– Första perioden var ganska bra av oss, säger Knights tränare Christian Andersson.
I andra perioden gjordes det två mål och båda gångerna var det Kings som nätade. Med andra ord låg Knights under med 4–2 när tredje perioden körde i gång och det dröjde inte länge förrän det stod 5–2 på tavlan.
– I den andra perioden visades det inte prov på den finaste innebandyn och i tredje var vi tvungna att chansa lite. Det ledde till att Kings kunde göra flera mål, säger Andersson.
Knights fick en straff kort efter Kings femte mål, men Santeri Lång lyckades inte. I stället gjorde hemmalaget tre mål och Kings ledde med 8–2 då det återstod dryga fem minuter att spela.
I slutet fastställde Manninen slutresultatet 8–3 med sitt andra mål för kvällen.
– Vi lärde oss igen nya saker, men visst märker man att vår försäsong kanske inte var den bästa, säger Andersson.
På fredagen kunde för första gången Knights nyförvärv Jami Veijalainen medverka. Andersson säger att han testade sin nya spelare på flera positioner.
– Han har tränat med oss sedan förra veckan och det tar säkert en tid innan han kommer in i vårt spel. Jag räknar med att han hämtar lugn och erfarenhet till laget. Redan i dag kommunicerade han bra på planen.
Knights säsong fortsätter på fredag, då kommer HIFK till Påminne.

SBS Kings-Knights 8–3 (2–2, 2–0, 4–1)

Knights: Teemu Manninen 2+1, Rasmus Hellström 1+2
ANDRA LÄSER