Norlie & KKV återvänder till Augustinatten i Ekenäs

Svenska popduon Norlie & KKV är klara för Augustinatten i Ekenäs nästa år. Evenemanget ordnas för fjärde året i rad och går av stapeln den 14 augusti 2020.

Återvänder. Norlie och KKV uppträder på Augustinatten i Ekenäs nästa sommar. Festivalen ordnas invid restaurang Bossa Nova.
VN
18.12.2019 16:00 UPPDATERAD 18.12.2019 16:11
Norlie & KKV är en av Sveriges mest framgångsrika popduon och består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV). För åtta år sedan slog de igenom med bland annat låtarna När jag går ner, Tröjan du hatar och Där jag hänger min hatt.
Sedan dess har duon släppt flera album och singlar som toppat listor i Sverige. 2018 blev deras hit Mer för varandra sommarens mest spelade låt i Sverige och duon rankades även bland topp tio mest streamade artister i Sverige de senaste tio åren. I år släppte de albumet Se på oss.
Norlie & KKV uppträdde på den allra första Augustinatten som ordnades år 2017.

Fyller publikens önskemål

– Vi har bett publiken komma med önskemål och jobbar hårt för att uppfylla dessa. Om allt går som planerat kommer vi boka fler svenska artister än tidigare år. Dessa släpps under våren, säger producent Daniel Lindholm.
På endast några år har Augustinatten blivit ett mycket populärt evenemang i Svenskfinland och i år gjordes återigen publikrekord då endagsfestivalen besöktes av över 2 000 personer.
– Vi har för varje år utvecklat och förbättrat arrangemangen, och nästa år är inget undantag. Vi kommer göra saker och ting ännu bättre och smidigare än i fjol, säger Anders Sjöblom, en av arrangörerna.
Biljetterna till Augustinatten i Ekenäs släpps på lördag.

ANDRA LÄSER