Knights vann med dåligt spel

FBC Raseborg Knights gjorde sin plikt i fredagens hemmamatch i innebandyns division 2 då man i Påminne slogt tabelljumbon Helsingfors IFK med 7-4. Där tar glädjeämnena slut, för matchen var tempofattig och virrig från första till sista minuten.

Teppo Toivola gjorde en bra match mot HIFK.
Knights minimimålsättning är en plats bland de fem bästa och då är poängen viktiga, inte skönspelet. Nu kommer man att möta nästjumbon Jokerit på bortaplan och sedan tredje jumbon SBS Modo. Allt annat än fyra poäng är ett misslyckande i det här skedet av säsongen.

Mittenperioden avgör

Första perioden var riktigt dålig och egentligen bjöd Knights helt onödigt in gästerna i matchen. Vissa hemmaspelare var direkt nonchalanta och det resulterade i alltför många solokörningar och ytterst få kombinationer. Perioden slutade 2-2 efter att Roni Saarinen och Tobias Björklund gjort Knights mål.
I mittenperioden gick Knights ner till två femmor och etablerade ett tryck som betydde 3-0 i perioden och 5-2 sammanlagt på resultattavlan efter två perioders spel. 8 lyckade minuter avgjorde matchen då Aki Korkiakoski först gjorde 3-2 efter en halvtimmes spel och då Teemu Tuovinen och Roni Saarinen strax därpå ökade på till 4-2 och 5-2.

Tung utvisning

Två gånger reducerade HIFK hemmalagets ledning i tredje perioden, men bägge gångerna återställde Patrick Juntunen ordningen med långskott. Först ökade han på till 6-3 och i sista minuten fastställde han resultatet till 7-4.
Svaga HIFK hade en viss chans att skaka Knights i slutet, men en 5-minuters utvisning omöjliggjorde den chansen. Juho Toivonens klubba åkte upp i ansiktet på Roni Saarinen i 54:e minuten och då kunde Knights bara hålla i bollen och låta tiden gå.

Toivola och Korkiakoski duktiga

Hos hemmalaget var det alltså en match som man spelade på halvfart och så blir det ibland då man vet att motståndet är betydligt svagare än det egna laget. Lagkaptenen Aki Korkiakoski visade dock gott exempel genom att jobba föredömligt matchen igenom. Målvakten Teppo Toivola var också bra och radade upp 30 räddningar, många av dem viktiga. Resultatmässigt var tvåmålsskyttarna Patrick Juntunen och Roni Saarinen mest lyckosamma.
HIFK ställde upp med en blandning av ungt och gammalt. Tredje formationen var mest lyckosam och med tanke på att spelarna är födda 2002, är det egentligen ganska imponerande.
ANDRA LÄSER