BK-46 utklassade GrIFK

Tack vare en utmärkt första halvlek, tog BK-46 från Karis en imponerande hemmaseger i onsdagens toppmatch i FM-ligan i handboll. Gästande Grankulla IFK fick se sig utspelat i matchen som slutade 31-24 (19-12), siffror som smickrar gästerna. Som mest ledde BK med 27-14 innan man mot slutet hade lite svårt med koncentrationen och tillät GrIFK att hyfsa till siffrorna.

Andreas Rönnberg gjorde tio mål i segermatchen mot Grankulla IFK.
22.11.2017 21:26 UPPDATERAD 22.11.2017 21:27
Första halvleken inleddes ganska jämnt och efter 10 minuter stod spelet 6-6. Sedan fick BK fason på försvaret och i målet blev Bogdan Klepa ett spöke för de flesta av gästernas spelare. Den stora kapellmästaren var dock BK:s Andreas Rönnberg som hade stor uppvisning mot gästernas passiva och låga försvar. Han stod för nio mål innan pausvilan och gav dessutom många fina målpassningar.
– Jag vet inte varför GrIFK försvarade passivt och lågt mot mig; kanske väntade de på att jag skulle försöka mig på inspelningar i stället för skott. Vi avgjorde nog matchen redan i första halvleken idag, konstaterar Andreas Rönnberg.

Ukrainarna bättre och bättre

Första halvleken var således en stor show av Rönnberg och retfullt enkelt lurade han gästernas målvakter i fel hörn. GrIFK:s försvar var inte bara passivt, utan också orörligt. Det utnyttjade också Maxim Biegal som hittade rätt med några tunga skott. Försvaret var taggat och efter en trevande inledning var målvakten Bogdan Klepa säkerheten själv:
– Ukrainarna Biegal och Klepa bättrar på hela tiden och blir mycket viktiga i fortsättningen. I Klepa har vi en förstamålvakt som vi kan luta oss mot och Biegal kan bli riktigt vass i vår. Han har haft problem med finländsk handboll där vi springer mycket, i stället för det fysiska spel han är van vid. Bara hans fotarbete blir bättre, så kan han bli hur bra som helst, analyserar Andreas Rönnberg.

BK-problem med koncentrationen

I de senaste matcherna har BK varit mycket bra i 45 minuter, men sedan har det varit mindre bra med koncentrationen. Nu kom GrIFK undan med blotta förskräckelsen, för BK hade kunnat vinna med 15-20 mål med bättre skärpa. Maxim Biegal gjorde lagets 30:e mål 13 minuter före slutet, men sedan gjorde man bara ett mål under de återstående minuterna. Kanske också av förståeliga skäl, för den vassaste instinkten försvinner nog då man är överlägsen sin motståndare.
Bäst på plan var redan nämnda Andreas Rönnberg, men målvakten Bogdan Klepa var också en avgörande faktor då han utklassade sina kolleger i GrIFK. Överlag är han nöjd med sin tillvaro just nu, både på plan och utanför:
– Det är lätt att vara en bra målvakt då man har ett utmärkt uteförsvar framför sig. Klart att jag är nöjd med min egen insats, men framför allt med samarbetet i försvaret.
– Jag trivs ypperligt i BK och också i Karis, speciellt nu då min fru och vår dotter är här. Man kan säga att både mitt privatliv och handbollsliv leker just nu. Jag har en bra känsla av vad det här laget kommer att prestera i vår, säger Bogdan Klepa.
Egentligen är BK:s överlägsenhet anmärkningsvärd, med tanke på att lagets varumärke, kontrings- och kantspelet, uteblev nästan helt.
Hos GrIFK var det Patrik Johansson som lyckades framåt och centern Fredrik Forss som åter en gång stod för en fin laginsats. Duon stod för 15 av lagets mål, medan de övriga stod för riktigt anspråkslösa insatser.
Domarna Mikael Lindroos och Jan-Erik Leandersson stod för en mycket bra domarinsats.

BK-46–GrIFK 31-24 (19-12)

BK-46: Andreas Rönnberg 10, Maxim Biegal 8, Oscar Kihlstedt 4, Benjamin Helander 2+2, Kenneth Dahlberg 2, Linus Löfgren 1, Topias Laine 1 och Bogdan Klepa 1
GrIFK: Patrik Johansson 9, Fredrik Forss 6,Patrik Lång 3, Richard Sundberg 2, Benjamin Olsson 1, Peik Sjöblom 1, Alexander von Numers 1 och Paavo Brummer 1

ANDRA LÄSER