ÖSK och IIF tog medaljer

Det gick bra för Österby SK och Ingå IF när FSSM i skidskytte avgjordes under helgen. Både på lördagens samstart och på söndagens normaldistans kom det medaljer.

Mästerskapen avgjordes den här gången i Lovisa och körde i gång på lördagseftermiddagen. Där höll sig de västnyländska föreningarna framme från start och i klassen P13 resulterade det i två medaljer.
ÖSK:s Väinö Lupala knep guld med tiden 14.48, IIF:s Jesper Donner tog silver. Han hade tiden 17,02. ÖSK tog också guld i F15, då Saimi Lupala var först över mållinjen efter 22,49. Ina Ylösbäck från Närpes Kraft var tvåa, dryga sju minuter bakom. Jonny Donner tog ett silver för IIF i klassen P17, medan Janina Donner tog en medalj av samma valör i F19.
Herrklassen vanns den här gången av hemmaåkaren Jonas Nordström på 53,14. Men bakom sig hade inte mindre än tre IIF-åkare. Jan Donner, Mikael Donner och Tobias Järn kom i mål i samma ordning. Dessutom var Oskar Haajanen tvungen att avbryta.
I herrar 50 vann ÖSK:s Stig Österholm på tiden 37.08. Dryga tre minuter snabbare än IIF:s Leif Haajanen och Jori Arrankoski som kom i mål som tvåa, respektive trea.
Några av klasserna hade endast lockat en deltagare och så var fallet i F17. IIF:s Wilma Arrankoski hade tiden 39.29. Men också ÖSK:s Terttu Augustson i D60 och IIF:s Heidi Torp Donner i D40 tävlade mot sig själva. Detsamma gjorde även ÖSK-åkarna Selma Lupala (F11) och Jonas Selenius (P15).

Flera fina resultat

På söndagen var det sedan dags för normaldistanserna och både IIF och ÖSK var representerade av i stort sett samma åkare som ett dygn tidigare. I P13 gjorde igen Väinö Lupala och Jesper Donner upp om seger och på nytt Lupala som drog det längre strået.
– För vår del gick det bra under helgen. Kanske kom det lite onödiga bommar på söndagen, men solen påverkade nog där. Samtidigt var det ändå bättre spår på söndagen än på lördagen då de var ojämna, säger ÖSK-tränaren Terttu Augustson.
I F15 tog Saimi Lupala en ny seger och detsamma gjorde Selma Lupala i F11. Jonas Selenius tävlade ensam i P15, precis som Wilma Arrankoski i F17. Heidi Torp-Donner och Terttu Augustson tävlade i samma klasser som på lördagen och gjorde det igen ensamma.
Herrklassen vanns igen av Jonas Nordström, Jan och Mikael Donner var också nu tvåa och trea. Stig Österhol vann H50 medan Pekka Kangasharju och Jori Arrankoski var följande åkare i mål.
– Det var bra arrangemang. Men visst var det tråkigt att deltagarantalet var lågt, nu blev det flera klasser med endast en åkare, säger Augustson.
ANDRA LÄSER